top of page
4DE033CD-964A-41DC-B964-16A37AA09CEE.jpeg

Sant Feliu en Comú Podem (SFECP) reivindica el seu llegat a la ciutat 

(02/01/2023) Amb un públic de 150 persones i conduït pels reputats santfeliuencs, el periodista Joan Salvat i l’escriptora Maite Carranza, vam parlar de la construcció i consolidació de #SantFeliu, i del seu futur un cop acabin les obres del soterrament. En un acte que com va dir l’ex alcalde Jordi San José  “no podría fer ningú més”, SFECP ha fet balanç de més de 30 anys de govern de la mà de diversos alcaldes, fins arribar a la Lídia Muñoz i la consecució del soterrament.

Des del 1979 fins ara, diversos alcaldes i l’alcaldessa Lídia Muñoz, han liderat el consistori, primer amb el PSUC, després com a ICV-EUiA i ara amb Sant Feliu en Comú Podem. Divendres, la sala Ibèria va acollir un acte on els i les comuns de Sant Feliu van treure pit parlant del passat, present i futur de la ciutat, amb els ex alcaldes Francesc Baltasar, Àngel Merino, Jordi San José i Lídia Muñoz. 

 

En un acte davant de 150 persones i conduït pels reputats santfeliuencs, el periodista Joan Salvat i l’escriptora Maite Carranza; es va parlar de la construcció i consolidació de la ciutat que coneixem, i del futur de Sant Feliu un cop acabin les obres del soterrament. 

 

En Francesc Baltasar va ser el primer en intervenir, com a primer alcalde democràtic de Sant Feliu després del franquisme, doncs va ser al capdavant de la ciutat des de 1979 fins l’any 2000. Va lluitar de manera incansable per millorar Sant Feliu, per a que fos la ciutat que avui coneixem amb serveis i equipaments públics, i també per aconseguir l’esperat soterrament.

 

El va seguir l’Angel Merino, amb una intervenció que va aprofundir com mitjançant la cultura i potenciant la participació ciutadana -tema sobre el que se’l considera pioner i expert, i que el va portar a Porto Alegre quan ningú parlava encara de participació-; Sant Feliu va esdevenir una ciutat amb més identitat i orgull. 

 

La següent intervenció va ser la del Jordi San José, escollit alcalde de Sant Feliu al 2011, després de molts anys de dedicació a l’Ajuntament com a regidor. El Jordi va recuperar l’alcaldia per als comuns  -abans PSUC i Iniciativa-, de manera històrica. Va liderar el consistori durant 2 mandats (fins 2019) durant els quals va acostar la política local a la ciutadania i va centrar-la en els problemes i les expectatives quotidianes de la gent, destacant-ne l’aposta pionera per la tarifació social. 

 

Finalment, la Lídia Muñoz, alcaldessa de Sant Feliu fins el maig de l’any passat i candidata a la reelecció; va explicar com després de tants anys de lluita col.lectiva, es va viure el moment històric de l’inici de les obres del soterrament. Malauradament però, també va haver de liderar l’Ajuntament en un altre moment històric, la pandèmia; repte que va entomar de manera seriosa i solvent. 

 

Després de fer balanç d’aquests darrers anys, Muñoz va parlar de futurs projectes molt atractius per a la ciutat, com l’arribada el 2025 a la Nau de Can Bertrand de l’Institut Escola d’Hosteleria i Turisme del Baix Llobregat, o el proper trasllat del CAP Rambla a un edifici de nova construcció, que atengui també urgències d'atenció primària les 24h, que és el que s’anomena un CUAP.

 

Finalment, Muñoz va recordar que “ara ens toca somniar col.lectivament però sobretot és el moment de l’acompliment dels nostres somnis, de construir entre tots i totes, la ciutat del 2030”. El repte de fer del Sant Feliu de després del soterrament una ciutat equilibrada i sostenible urbanísticament, i dotar-la d’un parc d’habitatge públic, sobretot de lloguer; serà la prioritat dels propers anys. 

 

“Les decisions que es prenguin en el proper mandat seran determinants per al futur, i Sant Feliu en Comú Podem som la garantia de liderar aquest gran projecte i tota la política municipal, en benefici del bé comú”, va sentenciar Muñoz. 

bottom of page