Sant Feliu en Comú i Podem Sant Feliu sumen per guanyar
Ahir es va celebrar una assemblea de ratificació de l’acord, que constata la voluntat d’ambdues formacions de seguir treballant per Sant Feliu i la total coincidència programàtica i de model de ciutat
La ja escollida candidata a l’alcaldia, Lídia Muñoz, va signar ahir junt amb la responsable local de Podem Sant Feliu, Loren Rider, l’acord per concórrer de nou de manera conjunta a les municipals, amb el nom Sant Feliu en Comú Podem.
L’acord fixa que la Loren Rider ocuparà el lloc número 2 de la candidatura que encapçalarà la Lídia Muñoz, que ja va ser escollida com a cap de llista l’any passat.
Per a Muñoz “l’acord consolida un llarg període de col·laboració i feina conjunta per la ciutat, que volem continuar tirant endavant el proper mandat”. La candidata va afirmar que en un moment “trascendental per al futur de Sant Feliu, doncs el soterrament avança a bon ritme i aviat tocarà prendre les decisions transcendentals sobre la urbanització de la zona alliberada, que definiran si defensem, o no, el nostre model de ciutat”; és més important que mai “sumar per guanyar”.
Per la seva banda, Rider va explicar que “el treball conjunt al govern durant els darrers anys, i ara la confecció d’un nou programa compromés social i mediambientalment, que constaten la total coincidència ideològica dels 2 espais a nivell local”, han estat els elements decisius per a voler continuar amb el projecte de Sant Feliu en Comú Podem.
Un projecte que amb aquesta consolidació, encara les eleccions municipals del proper més de maig amb molta força, i que en paraules de Lídia Muñoz ho fa també “amb l’orgull de la feina feta i la convicció que Sant Feliu en Comú Podem som la garantia de liderar el període de soterrament com ja hem estat fent, amb l’horitzó del Sant Feliu 2030, sense especulació ni creixements insostenibles, i mantenint el que la ciutadania de Sant Feliu va escollir a la consulta”.
Presentació de la nova pàgina web de Sant Feliu en Comú Podem: www.santfeliuencomupodem.org
Durant l’assemblea celebrada ahir, també es va presentar el nou espai web de la coalició, que arriba per quedar-se.
Una web modernitzada, senzilla i utilitària, que esperen que es converteixi en lloc de referència, de consulta, de descobriment de propostes o de contacte, per a la ciutadania.
Manifest programàtic
UN SANT FELIU COHESIONAT, HABITABLE I COMUNITARI
Les eleccions municipals de maig seran transcendentals, davant la gran oportunitat de transformació que suposarà el soterrament de la via, que ens ha de permetre consolidar i millorar el Sant Feliu que hem construït entre totes i tots: cohesionat, habitable i comunitari.
Un context d’oportunitats però també de reptes per una crisi econòmica, social i climàtica que ja provoca l’encariment de la vida i l’increment de les desigualtats. Per això cal apostar més que mai per una ciutat valenta, sostenible, inclusiva, innovadora i diversa, que situï al centre el més important: la qualitat de vida de la gent.
Perquè a Sant Feliu tenim la nostra manera de fer les coses: sumant tots els sectors i sensibilitats per actuar des del consens, com hem demostrat amb el soterrament i fent front a la crisi de la COVID amb el Pacte de Ciutat . Per tot això, aquest és el compromís de Sant Feliu en Comú Podem amb la ciutat del futur:
1. Un Sant Feliu cohesionat, per a la igualtat i el bé comú
La nostra prioritat és garantir la cohesió i l’equitat per tal que tothom pugui desenvolupar la seva vida, tenint garantides les necessitats bàsiques, els drets de ciutadania, i l’accés q l’esport i la cultura. Per això, enfortirem l’escut social que ja hem desplegat el darrer mandat, amb una visió de ciutat cohesionadora que no vol deixar ningú enrere, i sempre tenint present que l’educació pública i de qualitat és el futur de Sant Feliu.
Cal garantir també el dret a l’habitatge, un bé sotmès a una forta especulació. Cal desenvolupar polítiques per impulsar la construcció d’habitatge públic de lloguer i assequible, perquè no hi ha vida digna sense habitatge digne.
Igualment, el dret a una atenció sanitària de qualitat no pot ser un privilegi només a l’abast de poques persones. Tal com la crisi de la COVID ha posat més de manifest que mai, hem de reforçar la salut comunitària i les cures, i reclamar a la Generalitat la dotació de recursos com el futur CUAP(xx); per garantir la qualitat i la universalitat dels serveis sanitaris públics. En definitiva, posant en el centre la vida i les tasques que la fan sostenible.
El dinamisme de l’economia també beneficia la vida de la ciutat, generant llocs de treball i oportunitats. La transició cap a una economia social, cooperativa i ambientalment justa; ha de ser una oportunitat de desenvolupament. Continuarem treballant amb el teixit empresarial, amb el comerç local, amb els sindicats i amb les persones treballadores per a una ciutat atractiva per captar activitat econòmica amb justícia social i ambiental, i generar més i millors oportunitats d’ocupació.
La radicalitat democràtica no és possible sense garantir els drets de les dones i les persones LGTBI+. És el moment també d’aprofundir en les polítiques feministes i d’igualtat; fent front al patriarcat, eliminant qualsevol tipus de masclisme, violència o discriminació.
2. Un Sant Feliu habitable, a la mida de les persones
Volem que tothom, des dels infants a la gent gran, des del jovent a les persones adultes, puguin gaudir d’espais públics i barris acollidors, nets, segurs i inclusius. Amb el soterrament, la nova configuració urbana ajudarà a millorar el transport públic i l’estat de la via pública.
I cal fer-ho enmig dels reptes que ens planteja a escala global l’emergència climàtica, davant la qual hem de reforçar les polítiques per a un desenvolupament sostenible, que són un compromís amb la salut de la persones, amb el benestar dels animals i amb els nostres espais naturals, com Collserola i el riu.
Els efectes del canvi climàtic posen de relleu la importància d’aquest repte global davant del que hem d’actuar també des de la ciutat. La reducció de l’impacte ambiental o l’afavoriment de la generació d’energia neta i la racionalització del consum d’aigua, formen part imprescindible d’allò que hem de fer per contribuir a un futur sostenible.
3. Un Sant Feliu ben governat, democràtic i comunitari
El bon funcionament de Sant Feliu s’ha de garantir a partir d’un bon govern, eficient, transparent i amb sentit comunitari, al costat dels moviments socials. Un govern amb la capacitat d’abordar els grans reptes de ciutat de manera participativa, com s’ha fet amb el soterrament i amb la consulta sobre el futur de la zona alliberada per les vies.
S’ha de garantir la qualitat, l’accessibilitat, la proximitat i la tarifació social dels serveis. Igualment, la realitat canviant ha d’implicar l’esforç per a l’adaptació o creació d’aquells serveis que en cada moment siguin necessaris i que impulsi la recuperació de la memòria democràtica.
A més, cal fer un pas endavant en la transparència de l’administració, fomentant la presa de decisions i la gestió comunitàries, amb un paper clau de la transformació digital, que representa una oportunitat per millorar la relació amb la ciutadania, i contribuir a una administració més eficaç i sostenible. Cal tenir especial cura en treballar la desaparició de la bretxa digital, per tal que la digitalització esdevingui una oportunitat i no un impediment.
Seguirem defensant aquest model de ciutat que tant ens agrada, afrontant els nous reptes amb responsabilitat i il.lusió, i treballant per un Sant Feliu on es visqui bé, on es generin oportunitats i on ens sentim part d’una comunitat de la que ens volem continuar sentint orgulloses.
Contacte
Carrer Riera de la Salut, 30B local
Sant Feliu de Llobregat
634249658
Quiénes somos
H. Rodríguez
Coordinador(a) de proyectos
N. Barbosa
Supervisor voluntario
J. de la Cruz
Director de campañas sénior
M. Perez
Coordinador(a) de proyectos