top of page
whatsapp-image-2023-06-28-at-18.19.18 (1).jpeg

Primer ple ordinari del nou mandat municipal, en el que Sant Feliu En Comú Podem ha exigit que es garantitzi la cessió del terreny per a la construcció del nou Centre D’assistència Primària i Centre d’Urgències d’Assistència Primària a la Rambla.

En el primer Ple Municipal del Mandat, SFECP ha reclamat que es formalitzi de manera immediata la cessió, a la Generalitat, dels terrenys d’una part de l’antic camp de futbol a la Rambla, per a que la construcció del nou CAP i CUAP. 
En el ple d’abril des del govern de SPEC i ERC es va portar l’acord de cessió a la Generalitat i l’oposició no el va voler aprovar argumentant que les eleccions municipals eren molt a prop.

Ara, un cop el període d’exposició pública de l’ajust de la parcel.la a cedir als terrenys de la Rambla,  ja es pot formalitzar  l’acord de cessió  per a la construcció d’aquest necessari equipament sanitari.


Aquest acord de cessió ja estava preparat, a l’espera de que finalitzes el termini d’exposició pública de la modificació urbanística, i és imprescindible per a que la Generalitat es posi ja a elaborar el projecte de construcció, tal i com es va acordar.

Des de SFECP esperaven, precisament, que aquest acord de cessió es presentés en el primer ple municipal d’aquest juliol, tal i com estava previst. Per l’interès públic que té aquest equipament per a la ciutat i per a la salut de les persones.

Davant la sorpresa de que no es presentés, hem reclamat que es faci amb urgència. La sorpresa va augmentar pel fet que  l’equip de govern (PSC, JxC i Veïns) no es van voler pronunciar en el Ple municipal.

Estació de tren
Entre la resta de temes que es van tractar en el ple, cal destacar la presentació de dues mocions ciutadanes sobre l’estació de tren i temes relacionats amb el patrimoni històric ferroviari. Les dues mocions van ser rebutjades amb el vot en contra de l’equip de govern i l’abstenció de SFECP i ERC. 


Des de SFECP es va defensar la creació d’una comissió, amb participació de la ciutadania i de l’Ajuntament, per tractar i acordar totes aquelles qüestions referides al patrimoni ferroviari. 


Tot i això, també vàrem posar en valor tot el que s’havia fet al respecte, i que des de l’Ajuntament sempre s’havia prestat especial atenció a les qüestions patrimonials i tingut en compte l’opinió de la ciutadania, en el procés participatiu i a la consulta ciutadana realitzada sobre la estació.  Així mateix es va posar en valor que aquesta política de preservació del patrimoni s’ha reforçat en els darrers anys, posant per exemple la protecció de tot el patrimoni públic de les masies ubicades a Collserola i altres actuacions. 


Des de l’equip de govern es va argumentar que amb l’ocupació de l’estació s’havia traspassat una línia vermella que dificultava el diàleg. Malgrat tot vàrem insistir que el diàleg mai s’havia de deixar de banda i que l’Ajuntament s’havia d’implicar en aquest, sense escudar-se en que això era un tema únicament d’ADIF, per tal de poder construir alternatives de consens. 


Carrils bici
També es va tractar una moció del grup del PP per retirar el carril bici ubicat al carrer Marques de Monistrol, que va ser aprovada per l’equip de govern, condicionant-la a la elaboració d’un nou pla de mobilitat. 


SFECP va votar en contra, perquè era una decisió que anava en contra de la necessària lluita contra el canvi climàtic i per una mobilitat sostenible, i perquè aquest carril era un dels eixos més utilitzats de la xarxa de carrils bici, sobre tot per  part de les i els estudiants que van a l’Institut Olorda.  


Altres temes
A la resta de l’ordre del dia del Ple incorporaven diferents punts de contingut econòmic, l’impuls de d’un pla de construcció de nous espais d’esbarjo per a gossos, que ja estava previst i que havia començat, l’atorgament d’alguna subvenció, o la formalització del conveni per al desplegament del Bicing metropolità, tal i com ja estava previst.. 

bottom of page