top of page
image00001.jpeg

Sant Feliu en Comú Podem (Sfecp) presenta les 30 persones que formaran part de la seva llista a les properes eleccions municipals

(32/03/2023) Més de 150 persones van omplir el Casal de Joves de Sant Feliu en el marc de la presentació de la candidatura Sant Feliu en Comú Podem (Sfecp). Amb un caràcter festiu i reivindicatiu, durant l’acte es van presentar les 30 persones que formaran part de la candidatura dels comuns. 30 persones diverses, representatives de tots els barris, edats, entitats i col.lectius de Sant Feliu. 

 

L’acte va comptar amb la conducció del periodista Goyo Benítez, que va donar pas a la primera intervenció del vespre, la dupla formada pel Guille Chirino (26) i el Pere Codorniu (104), passat, present i futur d’una coalició hereva del PSUC, Iniciativa per Catalunya i Esquerra Unida; artífex de la construcció del Sant Feliu que coneixem. 

 

Seguidament va intervenir la número 2 de la llista i representant de Podem Sant Feliu, Loren Rider. En un discurs carregat d’emoció, la regidora va fer balanç del mandat explicant que “en uns anys excepcionalment durs, hem complert, hem après, hem compartit i hem treballat per a tothom”.  Rider també va recalcar que durant la pandèmia, “per primera vegada hi havia un govern a l’Estat que responia a la crisi d’una manera diferent. Gràcies a Unidas Podemos”, va recalcar arrencant els aplaudiments del públic.

 

Immediatament després va pujar a l’escenari la diputada d’En Comú Podem al Congrés, l’Aina Vidal. En un discurs combatiu com és característic en ella, Vidal va reivindicar la tasca feta des del govern de l’estat, en especial els resultats històrics en l’àmbit laboral que han situat Espanya al capdavant d’Europa en la creació de treball estable i de qualitat. La diputada va protagonitzar un altre dels múltiples moments dolços de la tarda, quan va parlar de la Loren Rider i de la candidata a l’alcaldia, Lídia Muñoz, com una “matria” de dones valentes que exerceixen un lideratge femení des de l’empatia i el respecte. 

 

Seguidament va arribar el moment de presentar una a una les persones que formaran part de la llista de Sfecp. El conductor de l’acte va anar convidant-les a pujar a l’escenari, desgranant algunes informacions per a donar a conèixer qui son i la seva implicació amb Sant Feliu; i va donar veu a totes les que van voler intervenir per explicar perquè han decidit formar part del projecte. Quan les 30 van ser dalt de l’escenari, la candidata a alcaldessa Lídia Muñoz, va prendre la paraula. 

 

Muñoz va començar el seu parlament posant en valor que a totes les persones de l’escenari “ens agrada Sant Feliu i volem continuar aportant la nostra feina diària, en uns moments tan decisius com els que estem vivint i sobretot, els que estan a punt d’arribar”. “Perquè el proper mes de maig escollirem l’equip de persones que materialitzarà el que hem desitjat durant tants anys: la definició i la construcció de la ciutat de les properes dècades, amb el soterrament com a motor principal d’aquest canvi tan esperat”, va explicar. 

 

També va voler fer balanç dels darrers anys a l’alcaldia i al govern de la ciutat, en un mandat que va definir com a “excepcional”. “Hem donat el millor de totes nosaltres però també ens ha tocat fer front a les conseqüències d’una pandèmia, que mai havíem viscut i ni tan sols imaginat. I ho hem fet construint consensos, amb la ciutadania i amb totes les forces polítiques, i ocupant-nos d’atendre a les persones davant de les urgències del moment, amb la prioritat de que ningú quedés enrere”, va recalcar. 

 

Muñoz va relatar que malgrat aquesta situació, “hem fet el que sempre fem, complir amb els compromisos que vàrem prendre amb la ciutadania a les eleccions del 2019. Hem complert amb el 90% de les accions que portàvem en el nostre programa electoral. Sabíem el que volíem fer i hem treballat i lluitat de valent per tirar-ho endavant”, va sentenciar. 

 

En clau de futur, la candidata a l’alcaldia va desgranar algunes propostes concretes que aviat es faran públiques en el marc de la presentació del programa electoral de Sfecp, i va defensar que els canvis tan esperats que es produiran a a la nostra ciutat gràcies a la consecució del soterrament, “s’han de fer preservant el nostre model de ciutat. Perquè ens agrada Sant Feliu. Una ciutat cohesionada, habitable i comunitària. I no hi pensem renunciar. Portarem Sant Feliu al futur mantenint la nostra essència, i ho farem amb ambició, fent front a les noves realitats, als canvis socials, econòmics i planetaris, i aprofitant les noves oportunitats”. 

 

Finalment Muñoz va cloure el seu discurs explicant que per “abordar aquest reptes immensos comptem amb la candidatura que avui presentem, integrada per persones amb capacitat de somniar i amb la implicació necessària per fer realitat aquests somnis a base de feina i compromís. Compromís amb el seu entorn, amb la justícia i la igualtat. Una candidatura que suma sensibilitats diverses, però que comparteix una mateixa visió de la ciutat que volem i que volen seguir construint plegades”. “Per a mi és un orgull comptar amb totes elles, fet que em fa ser encara més conscient de la responsabilitat que assumeixo com a candidata a l’Alcaldia”, va sentenciar. 

 

L’acte es va cloure amb l’actuació del cantant Hugo Marlo, conegut per la seva participació exitosa en diversos concursos de talent, i que en el dia de la visibilitat trans va voler fer un discurs reivindicatiu que va aixecar la ovació de la sala i va ser el tancament perfecte d’un acte de companyonia, il.lusió i compromís. 

bottom of page