top of page
F50AE47B-64EA-4281-9450-AFF2164A0A68.jpeg

La reconeguda urbanista Zaida Muxí participa d’un acte programàtic de Sant Feliu en Comú Podem (SFECP), per parlar de soterrament i d’urbanisme

(02/01/2023) SFECP està elaborant de manera participada el seu programa de cara a les eleccions municipals del proper mes de maig. En aquest marc, ahir es va celebrar un acte sobre urbanisme al que seguirà dilluns vinent dia 20 de febrer, un acte sobre polítiques d’igualtat i bé comú en el que participarà la cap de serveis socials de l’Ajuntament del Prat i ex diputada d’ICV-EUiA, Laia Ortiz

 

L’arquitecta i especialista en urbanisme feminista, Zaida Muxí, va proposar a les persones assistents observar la realitat des de prismes diferents dels usuals, posant en el centre la cura de les persones i l’atenció de les necessitats de tota la societat; fet que aplicat a la nostra ciutat hauria de permetre desenvolupar un cop finalitzin les obres del soterrament, projectes arquitectònics i urbanístics més sostenibles, més eficaços i menys costosos.

 

També va incloure-hi la perspectiva de gènere ja que històricament, les ciutats s’han planificat en base als rols de gènere tradicionals. Per consegüent, les ciutats funcionen millor per als homes que per a les dones. L’arquitectura i l’urbanisme amb perspectiva de gènere planteja, entre d’altres, debats com els models de mobilitat o la percepció subjectiva de seguretat de les dones a les ciutats, que s’han de tenir en compte per a la construcció des de l’urbanisme, d’un millor futur per a tots els santfeliuencs i santfeliuenques. 

 

El soterrament, del somni a la realitat.

 

Muxí va estar acompanyada en tot moment per la candidata de Sant Feliu en Comú Podem a l’alcaldia de la ciutat, la Lídia Muñoz. Muñoz va defensar que la consecució del soterrament ha obert noves possiblitats per a poder fer realitat el que fins ara només podíem somniar. 

 

La candidata va posar en valor que Sant Feliu està en la millor situació per a poder fer realitat aquest somni, ja que s’ha aconseguit el soterrament 100% pagat per l’Estat, “una opció que en molts moments vàrem defensar en solitari, doncs al projecte del 2010 que d’altres acceptaven, l’Estat només pagava el 50% de l’obra. Això hagués significat una hipoteca inassumible per a la nostra ciutat”. 

 

“Gràcies a la tasca de Sant Feliu en Comú Podem, vam poder decidir de manera participativa en una consulta ciutadana quin tipus d’urbanització volem per a la futura zona alliberada per les vies, sense  pagar la hipoteca d’edificis de 14 plantes com havien previst anteriors equips de govern”, va sentenciar Muñoz. 

bottom of page